Міліціонерів починають судити за смерть Індила



У п'ятницю починаються суди у справі загиблі в травні у стінах Шевченківського РУВС Києва 20-річного студента Ігоря Індила.

Як пише "Сегодня", на лаві підсудних опиняться дільничний Сергій Приходько й черговий Сергій Коваленко.

Їм пред'явлені обвинувачення за статтями КК "Перевищення влади" і "Службова недбалість" (покарання - від штрафу у 850 грн. до 8 років в'язниці).

Як розповіла мати Ігоря Людмила Індило, розглядати справу планують у Шевченківському суді столиці.

"Але ми подали клопотання про слухання справи в іншому суді, побоюючись, що хтось із представників районної влади може вплинути на суддів в ухваленні рішення", - сказав адвокат Олександр Заруцький, що захищає інтереси Людмили Індило.

"У п'ятницю буде попереднє слухання, на якому вирішать: повертати чи ні справу в прокуратуру. Вважаємо, що вона ще не розслідувана, є багато незрозумілого: механізм отримання смертельної травми та інших тілесних ушкоджень", - додав він.

У київській міліції також сподіваються на чесний суд.

"Індила ніхто з наших співробітників не бив", - стверджує начальник прес-служби столичного головкому Володимир Поліщук.

"Начальника райуправління Петра Мірошниченка днями ми провели на пенсію. Він втомився, але не йшов під час розслідування, щоб це не розцінювався як відступ назад", - зазначив він.

Як відомо, експертизи встановили, що студент Ігор Індиго загинув у РУВС через травму голови, яку отримав при падінні з лавки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ