Уряд вирішив продати київського виробника алмазів


Фонд державного майна 30 грудня поточного року виставить на продаж на аукціоні цілісний майновий комплекс Київського державного підприємства "Смарагд" (раніше - Київська фабрика по виробництву алмазів).

Як повідомляється на офіційному веб-сайті відомства, початкова вартість продажу складає 73,704 млн грн (із ПДВ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними ФДМ, до складу цілісного майнового комплексу КГП "Смарагд" входять 22 об'єкта нерухомості.

Крім того, воно володіє двома земельними ділянками в 4,69 га по вулиці Родини Сосніних, 11, і 0,746 га в центрі та селі Рокитне Рівненської області по вул.Незалежності,11.

Відповідно до умов продажу, покупець зобов'язаний зберегти профіль основних видів діяльності підприємства і забезпечити подальше функціонування виробництва на суму не менш $1,6 млн; здійснити інвестиції для закупівлі алмазної сировини і забезпечення виробництва ювелірних виробів у розмірі $18 млн.

Серед основних видів діяльності підприємства "Смарагд" вказуються виробництво ювелірних виробів, здача в оренду власного майна, роздрібна торгівля годинниками і ювелірними виробами й ін.

Чистий збиток "Смарагда" у 2009 році збільшився в 2,3 рази - до 15,821 млн грн, кредиторська заборгованість - у 2,2 рази, до 11,507 млн грн, тоді як чистий доход скоротився в 2,5 рази, до 2,246 млн грн. Активи "Смарагда" у 2009 році скоротилися на 19,8% - до 38,2 млн грн..

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ