Мерія обіцяє відкрити нові станції міської електрички до кінця травня


Київська міська державна адміністрація має намір в наступному році розпочати будівництво нових станцій та пересадочних вузлів міської електрички.

Про це під час нарад у вівторок заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Наразі виконано низку підготовчих робіт, затверджено техніко-економічне обґрунтування проекту. Тепер необхідно завершити розробку проектно-кошторисної документації, і вже на початку наступного року за підтримки Південно-Західної залізниці ми зможемо розпочати спорудження станцій та пересадочних вузлів", - сказав чиновник.

Він додав, що на реалізацію проекту необхідно спрямувати приблизно 50-60 мільйонів гривень (без урахування закупівлі рухомого складу). Виконати робот планують до Дня Києва.

За словами начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, для того, щоб забезпечити інтервал руху електропотягів на маршруті не більше 12-15 хвилин, необхідно додатково закупити 4-5 одиниць рухомого складу.

"Це будуть тридверні електропотяги великої місткості, збудовані за принципом конструкції потягів метрополітену", - сказав він.

Головний проектант залізничного кільця, директора інституту "Київпроект" Володимир  Воробйов заявив, що данй проект має на меті використати існуючі залізничні колії не лише для забезпечення міжміського та міжнародного сполучення, а й для здійснення пасажирських перевезень в межах столиці.

Він додав, що робота повного кільця міської електрички дозволить відчутно розвантажити транспортну мережу міста.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ