Суд змусив перерахувати голоси в Білій Церкві


8 листопада 2010 року Київський окружний адміністративний суд зобов'язав Білоцерківську виборчу комісію повторно перерахувати голоси виборців на виборах.

Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

Суд також визнав протиправною постанову Білоцерківської міської виборчої комісії "Про результати голосування і підсумків виборів", а також її бездіяльність щодо внесення змін до протоколу про підсумки голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Білоцерківської міської ради.

"Свободівці" вказують, що тим самим суд підтвердив факт виборчих фальсифікацій у Білій Церкві, де результат "Свободи"  у зведеному протоколі Білоцерківської міської виборчої комісії значно менший за той, який отримала "Свобода" згідно з протоколами ДВК з мокрими печатками .

У зведеному протоколі - 1729 голосів - 1,5%, по протоколах ДВК - 6500 голосів - 9,1%.

Така ж ситуація з результатом «Свободи» до міськради, де за протоколами ДВК з мокрими печатками за "Свободу" проголосували 4796 виборців, а у підсумковому протоколі Білоцерківська міська виборча комісія намалювала 3823 голоси .

"Свободівці" впевнені, що на Київщині у них вкрали більше 50% голосів.

За офіційними даними "Свобода" отримала 3,48%.

Відтак "Свобода" вимагає негайно заарештувати голів Переяслав-Хмельницької міської та районної виборчої комісій та Білоцерківської міської виборчої комісії.

Також партія вимагає звільнити голову Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка за незабезпечення конституційного права громадян на вільне волевиявлення та чесний підрахунок голосів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ