Януковича пікетують через вибори у Василькові


Жителі міста Васильків Київської області пікетують адміністрацію президента, протестуючи проти фальсифікації виборів міського голови.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив кандидат на посаду міського голови Василькова Анатолій Боровик.

Він наголосив, що під час перерахунку голосів територіальною виборчою комісію результати виборів були сфальсифіковані, і з відповідною заявою - повідомленням про злочин - він 4 листопада звернувся до Генеральної прокуратури, обласної та міської прокуратур, а також до Служби безпеки України.

За словами Боровика, відповідно до протоколів з "мокрими" печатками, за нього як кандидата на посаду міського голови проголосувало 2 тисячі 867 виборців, за кандидата від Партії регіонів, діючого мера Сергія Іващенка - 1 тисяча 681 виборець.

"Тобто, на тисячу 176 виборців менше", - звернув увагу кандидат.

3 листопада ТВК прийняла рішення про перерахунок колосів на підставі неналежного запакування виборчих документів дільничною виборчою комісією, яке було виявлено після транспортування і передачі документів до Васильківської міської виборчої комісії.

"Після перерахунку голосів результати виборів стали прямо протилежними - у Іващенка стало на 58 голосів більше, ніж у мене.

Неспівпадіння результатів повторного перерахунку і результатів, встановлених ДВК, більше ніж на 1 тисячу 200 голосів, свідчить про брутальне, масштабне, спеціально організоване фальшування виборів на користь кандидата від Партії регіонів", - стверджує Боровик.

У звернені до Генеральної прокуратури він також зазначає, що під час транспортування виборчих документів до Васильківської виборчої комісії, за його даними, відбулось розпакування пакетів з виборчою документацією та підміна їх іншими виборчими документами, що, за його словами, є порушенням законодавства та містить у діях членів комісій ознаки злочину, передбаченого 158-ю статтею Кримінального кодексу України.

У своїй заяві Боровик просить порушити кримінальну справу відносно посадових осіб дільничних виборчих комісій та Васильківської міської виборчої комісії за вчинення ними злочину.

 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ