МЗС просить ділянку за Пейзажку. БЮТ нагадав, що вже давали



Фото "Газеты по-киевски"

Вимога Міністерства закордонних справ отримати одночасно і грошову і земельну компенсацію за відмову забудовувати Пейзажну алею є непомірно завищеною і необґрунтованою.

Про це заявив секретар фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київській міській Сергій Мельник, повідомляє прес-служба політсили.

"Про яку компенсацію МЗС може йти мова, якщо це міністерство безкоштовно отримало з комунальної власності столичної громади цілісний майновий комплекс КП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв" оціночною вартістю близько 4 млрд. грн.", - обурений Мельник.

За відповідний проект рішення -  "Про надання згоди на передачу об'єктів комунальної власності територіальної громади міста Києва у державну власність" - яким передано ГДІП, Київрада проголосувала 14 жовтня 2010 року, інформує прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

"Якщо і вести мову про компенсацію, то виключно з боку державного бюджету, а не навпаки. Зокрема, такою компенсацією може бути передача у власність столичної громади контрольного пакету акцій Київенерго або зменшення суми відрахувань зі столичного бюджету до державного, які цього року складають 6,4 млрд. грн.", - наголосив Мельник.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ заявило про те, що готове не зводити будинок на Пейзажній алеї і передати ділянку розміром у 0,38 га (власниками якої є відомство) місту тільки в тому випадку, якщо МЗС отримає від київської влади не лише нову земельну ділянку для будівництва будинку, а й грошову компенсацію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ