Киян закликають берегтися від грипу і загартовуватися


Київський міський центр здоров'я закликає киян бути уважними до свого здоров'я та берегтися від сезонних захворювань, зокрема, грипу.

У першу чергу, повинні бути пильними особи з хронічними захворюваннями; громадян віком понад 60 років; вагітні жінки; особи, що перебувають у спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, будинках дитини).

Також варто бути уважними дітям дошкільного віку, школярам, підліткам, студентам; персоналу медичних, навчальних закладів, інтернатів; персоналу підприємств, установ, організацій; робітникам сфери послуг, торгівлі, транспорту тощо, повядомляє прес-лужба КМДА.

За інформацією Київського міського центру здоров'я, вакцинація є найбільш ефективним засобом профілактики хвороби.  

Міністерство охорони здоров'я радить використовувати такі вакцини: ІНФЛУВАК ® / INFLUVAC® (Нідерланди); ФЛЮАРИКС TM / FLUARIX TM ( Бельгія); ВАКСІГРИП / VAXIGRIP (Франція); ГРИППОЛ ® Нео та ГРИППОЛ ® плюс (Україна).

За словами спеціалістів столичного центру здоров'я, про наявність  грипу можуть говорити такі ознаки: раптовий підйом температури тіла, кашель (зазвичай сухий), головний біль, біль у горлі, м'язах та суглобах, сильне нездужання, нежить.

Більшість людей одужують протягом тижня без медичної допомоги. Період між інфікуванням та хворобою, відомий як інкубаційний період, складає близько двох днів.

Також мешканцям радять зміцнювати організм за допомогою фізкультури, загартування, відмови від шкідливих звичок, раціонального харчування з достатнім вмістом в їжі вітамінів, вживання часнику і цибулі, використання таких препаратів як „оксолінова мазь», екстракт елеутерококу, настоянка ехінацеї, вітаміну С.

Фахівці попереджають, що під час підйому захворюваності на грип слід уникати місць скупчення людей, масових заходів.

При наявності хворого вдома слід забезпечити максимальну його ізоляцію, часто провітрювати кімнату, ретельно мити руки та посуд.

Не слід забувати про необхідність користування у приміщеннях марлевими пов'язками, які необхідно міняти кожні 4 години.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ