У мерії кажуть, що вода не подорожчає


У Програмі "Питна вода міста Києва на 2011-2020 роки" передбачено низку заходів, які дозволять стримати підвищення тарифів на холодну воду.

Про це заявив Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький, повідомляє прес-служба КМДА.

"Столична влада має намір найближчим часом забезпечити умови для широкомасштабної модернізації господарства з метою зменшення енерговитрат при виробництві послуги на водопостачання і водовідведення, щоб запобігти можливому підвищенню тарифів через зростання вартості енергоносіїв", - сказав він.

Також чиновник додав, що саме витрати на електроенергію є найбільшою складовою тарифу.

Тому, застосовуючи енергозберігаючі технології та контролюючи цільове використання підготовленої води, столична влада зможе на десятки відсотків зменшити собівартість підготовки води, її транспортування та відведення каналізаційних стоків, сказав Новицький.

"Як наслідок - ми матимемо суттєве стримування зростання тієї складової тарифу, що покриває витрати підприємства на енергоносії", - сказав він.

Як відомо, 4 листопада Новицький заявляв, що Головне управління комунального господарства КМДА має намір ініціювати підвищення тарифів на холодну воду приблизно на 50%.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ