Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4cd3bd5195776/
Українська правда
Київ

Газета "Українська столиця" розтринькала майже 2 мільйони

05.11.2010  09:07

Контрольно-ревізійне управління Києві провело ревізію фінансово-господарської діяльності муніципальної газети "Українська столиця" та виявило порушень на суму 1,9 мільйона  гривень.

Ревізія проводилась за робочий період з 1 листопада 2007 по 1 серпня 2010 року, повідомили у прес-службі КРУ.

Зокрема, ревізори з'ясували, що Редакція у порушення законодавства виступила співзасновником газети "Українська столиця. МЕТРО", на видання якої незаконно витратила 1,5 мільйона гривень.

Окрім цього, згідно з наказами за підписом в.о. головного редактора проводилось преміювання керівників Редакції без відповідного рішення органу вищого рівня, на що витрачено 173,76 тисячі гривень.

Також газета укладала угоди з фізичними особами на підготовку публікацій до газети "Українська столиця" у той час, коли ця газета не випускалася, внаслідок чого безпідставно витрачено 76,26 тисячі гривень.

Крім того, працівникам газети, які не є журналістами, нараховано 53,66 тисячі гривень надбавок за творчі досягнення у праці.

За результатами діяльності ІІ кварталу 2010 року газета не перерахувала 70 тисяч гривень до загального фонду місцевого бюджету належної частки від отриманого прибутку.

За порушення бюджетного законодавства на в.о. головного редактора складено протокол за ст.164-12 КУпАП, за порушення у веденні бухгалтерського обліку за ст. 164-2 КУпАП складено два протоколи про адміністративне правопорушення.

Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності газети направлені для розгляду та прийняття відповідного рішення до СБУ у Києві.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.