Київ залізе в нові борги, щоб розрахуватися зі старими


Київська міська державна адміністрація змушена залучити кредит у сумі 500 мільйонів гривень для погашення боргів перед АК "Київенерго" за різницю в тарифах.

Про це на засіданні Київради 4 листопада заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, ці кошти необхідно знайти упродовж тижня, щоб уникнути подальшого зниження тиску газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 через борги  "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".

"Ми повинні знайти упродовж тижня 500 мільйонів - які нам банки вже не хочуть давати - треба визначитися з банком, який дасть нам оцей кредит для розрахунків", - сказав Мазурчак.  

Він також додав, що перший заступник голови КМДА Олександр Попов зустрівся з міністром палива й енергетики Юрієм Бойком і домовився про відновлення тику газу.

Проте, за словами Мазурчака, позика 500 мільйонів ситуації не вирішить, оскільки тариф на компослуги не покриває їх собівартості, тож борги за різницю в тарифах будуть знову.

"Починаючи з серпня місяця йде нове нарахування різниці в тарифах. Тариф не піднятий, не змінений... Відповідно до кінця року ми будемо мати близько 750-760 мільйонів знову різниці в тарифах", - сказав чиновник.

Водночас він наголосив, що КМДА відмовляється його виплачувати, натомість звертатиметься до Міністерства палива та енергетики з проханням покривати борги з державного бюджету. 

Як відомо, 31 травня Київська міськадміністрація підвищила тарифи на централізоване опалення, гаряче водопостачання й водовідвід для населення на 29, 4-41,3% з 1 липня.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ