За 10 днів у столичних тепломережах виявили 71 дірку



З 25 жовтня по 2 листопада АК "Київенерго" виявило та ліквідувало 71 пошкодження у столичних тепломережах.

Виявлення місць витоків води здійснювалося за допомогою введення до теплоносія органічного барвника (флуоресцеїну), повідомляє прес-служба "Київенерго".

За словами заступника технічного директора - головного інженера компанії Юрія Гладишева, спеціальні заходи з пошкоджень у трубах триватимуть ще один тиждень.

"Це дозволить здійснити ремонті роботи в пошкоджених тепломережах до початку значного похолодання", - сказав він.

"Ситуація із тепломережами сьогодні дійшла критичного рівня. Ми і раніше попереджали, що тепломережі у такому стані несуть пряму загрозу життю людей і кожна друга труба є міною сповільненої дії", - додав Гладишев.

Він відзначив, що тільки з початку опалювального періоду "Київенерго" ліквідувала 1,5 тисячі пошкоджень.  

У "Київенерго" наголосили, що "власником тепломереж є територіальна громада міста, яка повинна вчасно модернізувати свою власність через бюджет міста".

Як відомо, 24 жовтня в Оболонському районі столиці 68-річна жінка провалилася під асфальт просто у кип'яток. За кілька днів вона померла у реанімації.

29 жовтня у центрі столиці стався прорив тепломережі, внаслідок чого товщею гарячої води вкриті вулиці Горького та Велика Васильківська. Крім того, потік води та шматки асфальту повибивали шибки у багатоповерхівках та пошкодили чимало авто, що стояли неподалік від місця аварії.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ