Столична влада думає, як вилізти з мільярдних боргів



Фото з сайту КМДА
Київ обговорює з Міністерством фінансів різні варіанти обслуговування й погашення боргу в 2011 році, у тому числі можливість реструктуризації заборгованості за єврооблігаціями.

Про це у вівторок заявив перший заступник глави КМДА Олександр Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На наступний рік має бути виплата в розмірі $200 мільйонів по євробондам. Я не виключаю такого (проведення реструктуризації). Як варіант - може бути. Ми зараз вивчаємо різні технології й ведемо переговори з Мінфіном", - сказав він.

Раніше начальник Головного управління економіки й інвестицій КМДА Ігор Довбань повідомляв, що Київ розглядає різні варіанти вирішення питання обслуговування й погашення боргу в 2011 році.

Крім того, за словами голови профільної бюджетної комісії Київради Романа Ярошенка, розглядається можливість реструктуризації раніше притягнутих містом позик.

У квітні 2010 року міжнародне рейтингове агентство Fitch відзначало, що прямій борг Києва підвищився до 5,6 мільярда гривень на кінець 2009 року.

За даними агентства, Київ повинен рефінансувати 50% прямого боргу в липні 2011 року, включаючи внутрішні кредити на 1,2 мільярди гривень і єврооблігації на $200 мільйонів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ