Аделаджа виманював гроші за допомогою психотехнік?



Фото jesuschrist.ru
Пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа, якого підозрюють у шахрайстві, міг використовувати психотехніки, щоб переконати парафіян церкви вкладати гроші в компанію "Кінгз Кепітал".

Про це заявив адвокат 618 потерпілих від афери Іван Боднарук, пише "Сегодня".

За його словами, у матеріалах справи є експертиза, яка доводить, що на своїх проповідях Сандей використовував техніки прихованого впливу на психіку людей.

"Фахівці проаналізували відео й аудіозаписи із проповідями "Посольства". Вони зробили висновки, що Аделаджа за допомогою гіпнотичних технік, навіювання викликав у людей транс. У зв'язку з таким впливом, у людей слабшала самостійність у прийнятті рішень і підвищувалася потреба підкорятися авторитетам", - сказав юрист.

Однак, у самій церкві це заперечують. Зокрема, за словами прес-секретаря "Посольства" Жанни Кобилянської, нещодавно вони запрошували на проповіді лікарів і психотерапевтів, які прийшли до висновку, що ніяких навіювань у нас нема.

"Це документально підтверджено", - запевнила вона.

На цьому ж наголошує й адвокат Аделаджі Андрій Федур.

"Всі обвинувачення Сандею вважаю неспроможними, і рано або пізно справа щодо Сандея буде закрита", - сказав він.

Як відомо, Аделаджі було пред'явлене обвинувачення в організації заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, вчиненого в особливо великих розмірах.

Досудове слідство у справі завершене, тож у жовтні обмануті вкладники почали отримувати  листи із запрошенням ознайомитися з матеріалами справи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ