Велодоріжка, презентована Азаровим, непридатна для проїзду?

29.10.2010  18:15

1 2 3
Велосипедисти не задоволені велодоріжкою
Велодоріжки, які прем'єр Микола Азаров відкрив 28 жовтня на вулиці Здолбунівській, непридатні для проїзду на велосипеді.

Окрім того, що вони проходять через паркінги та посередині тротуарів, у деяких місцях на них навіть немає заїздів, заявляє Асоціація велосипедистів Києва.

"Ми вважаємо, що будівництво велодоріжок - необхідний процес у розвитку сучасного міста. Але те, що ми побачили, можна назвати велодоріжкою лише частково. А саме, велодоріжка існує на Здолбунівській від Дніпровської набережної до вулиці Тепловозної. Усе інше - а це більша половина заявлених прем'єром п'яти велокілометрів - це просто знаки посеред тротуару", - заявив заступник голови АВК Дмитро Александров.

За даними велосипедистів, вело доріжка, яка мала проходити по вулиці Здолбунівській на Позняках посередині шляху несподівано зникає, починаючись з іншого боку вулиці.

"Ніяких переїздів, розмітки на дорозі, яка би вказувала шлях велосипедисту, на перехресті немає. А на Дніпровській набережній взагалі немає ніякої розмітки, а у деяких місцях навіть заїздів на тротуар не зробили", - наголосили велосипедисти.

"Якщо на цьому тротуарі велодоріжка - то де мають ходити пішоходи? Стрибати під колеса авто? Переходити вулицю? Тротуар, на якому поставили знаки, не стає від цього вело доріжкою", - сказав Александров.

Велосипедисти вимагають виправити помилки, зокрема, відділити велосипедну доріжку від тротуару на Дніпровській набережній, розмітити переїзд велосипедистів на інший бік вулиці на Здолбунівській, нанести необхідну розмітку.

Водночас, вони наголошують, що 5 кілометрів велодоріжок - це крапля у морі київського транспорту.

"Велодоріжки потрібні не для прогулянок у парках, а для безпечного і зручного проїзду з дому на роботу або в магазин. Тому потрібна зручна мережа велодоріжок, у тому числі, й у центрі міста", - наголосили в АВК.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ