Центр Києва залило кип’ятком. Фото, відео

29.10.2010  15:30

1 2 3 4 5 6 7 8 9
29 жовтня у центрі столиці стався прорив тепломережі, внаслідок чого товщею гарячої води вкриті вулиці Горького та Велика Васильківська.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив читач.

"Я по роботі їздив до "Фуршету". Раптом стали заходити люди і говорити, що на вулиці потоп. Я вийшов на вулицю і побачив, що з боку вулиці Червоноармійської (Великої Васильківської) тече потік гарячої води".

За даними "Магнолії-ТБ", гейзер кип'ятку був такої сили, що каміння долітало до верхніх поверхів прилеглих будинків, а також до машин, що були припарковані за 70 метрів від утвореного гейзеру.

Внаслідок чого потрощеними залишалось близько 28 автівок. Їх власники вже написали заяви до міліцій. 

За даними "Київенерго", о 13.10 стався прорив магістрального трубопроводу діаметром 700 мм на вулиці Барбюса, який привів до викиду води. У зону пошкодження потрапило більше 900 будинків по вул. Хрещатик, Червоноармійська та частково бульв. Лесі Українки.

"Менш ніж за годину, о 13.55, пошкодження було локалізовано, фахівці "Київенерго" розпочали відновлювати гідравлічний режим та стабілізувати тиск на теплоцентралі. Наразі до зони локалізації потрапило лише 10 житлових будинків та 5 відомчих, прилеглих до місця пошкодження", - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що з метою якнайшвидшої локалізації пошкодження було прийняте оперативне рішення переключити третю магістраль на ТЕЦ-5.

"Наразі тривають роботи з ліквідації прориву. Коли вони закінчаться, сказати важко. Зазвичай на це потрібна доба", - сказати в прес-службі енергокомпанії. 

Згодом начальник Головного управління палива, енергетики та енергоефективності В'ячеслав Лісовик заявив, що аварію ліквідують до  кінця дня.

Фото Влада Зачепило, відео з youtube.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ