Зять Черновецького остаточно втратив права на "Київвміськбуд"



Фото Фокуса

Господарський суд Києва визнав нікчемним договір купівлі-продажу 80% акцій ХК "Київміськбуду".

Про це йдеться в рішенні суду від 25 жовтня, повідомляють "Українські Новини".

Як відомо, договір про продаж акцій холдингу був підписаний 29 липня 2009 року між Київською держадміністрацією й компанією "Новий регіон", яку пов'язують із зятем мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеславом Супруненком.

Заступник генпрокурора просив суд визнати недійсним договір купівлі-продажу спірного пакета акцій та визнати право власності на зазначений пакет акцій за територіальною громадою міста в особі Київради.

Також він просив зобов'язати компанії "Адрем" і " Термінал-Реєстр" (які пов'язують із ім'ям Супруненка), які у свій час вели реєстр "Київміськбуду", внести записи в систему реєстру власників коштовних іменних паперів про перехід спірного пакета акцій у власність Київради.

Водночас Генпрокуратура просила суд зобов'язати "Новий регіон" повернути акції за зазначеним договором.

У ході судового процесу Головне управління комунальної власності заявило, що оскаржуваний договір порушує публічний порядок і є нікчемним, тому що спрямований на незаконне присвоєння комунального майна.

Судом установлено, що передумовою продажу компанії стало рішення Київради від 12 липня 2007 року, яким були внесені зміни в програму приватизації на 2007-2010 роки.

Однак 14 жовтня 2010 року це рішення було визнано недійсним, а це значить, що фактично затвердженого переліку, відповідно до якого дозволялася б приватизація "Київміськбуду", не існує й дозволу міста на відчуження пакета акцій із комунальної власності не було.

"Відповідно до ст. 228 Цивільного кодексу угода є такою, що порушує публічний порядок, якщо вона була спрямована на порушення конституційних прав і свобод людини, знищення, ушкодження майна фіз- або юрособи, держави, територіальної громади, незаконне присвоєння його. Угода, що порушує публічний порядок, є нікчемною", - йдеться  в документі.

Крім того, суд стягнув з "Нового регіону" на користь державного бюджету 25,5 тисячі гривень державного мита.

Дане рішення суду набуває чинності після закінчення 10-денного строку від дня його підписання (рішення підписане 25 жовтня).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ