Гостей Євро-2012 розважатимуть у "Софії Київській"


До Євро-2012 в межах культурно-туристичної програми Національного заповідника "Софія Київська" створять костюмовані давньоруські вистави, щоб прийняти гостей футбольного чемпіонату на європейському рівні. 

Про це заявила директор заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, пише Кievpress з посиланням на інформаційний центр "Україна-2012".

За словами директора, музейники готують спеціальну програму на час проведення матчів чемпіонату 2012 року.

Щоб вдовольнити смаки туристів з різниїх країн, нещодавно була введена практика аудіогідів французькою, італійською та російською мовами. До Євро-2012 музейники планують суттєво розширити їх перелік, аж до таких рідкісних мов, як японська, китайська та арабська. 

Щодо змістовної частини підготовки, то планується не тільки розширення екскурсійної частини, а й введення нових театральних програм. 

Зокрема, гостям Євро-2012 "Софія Київська" запропонує не тільки ексклюзивні екскурсії, а й історичні вистави на території собору. 

"Ми хочемо відтворювати історичні події на території заповідника, щоб оживити наші пам’ятки. У тому числі розпочали фестивальну програму класичної музики – кожної п’ятниці, суботи та неділі музику бароко можна послухати в приміщенні хлібні", - підкреслила Куковальська.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ