Велику кільцеву дорогу скоротять вдвічі?


Влада Києва та області розглядає можливість зменшення кільцевої дороги навколо Києва з 220 до 100 км. 

Про це в коментарі "Новой" заявив голова Київської державної адміністрації Олександр Попов.  

"У Москві кільцева дорога - 109 кілометрів. На мою думку, Києву й області було б доцільно мати Велику кільцеву дорогу не 200 кілометрів, а десь 100-120", - сказав Попов.

 Згоден з цим і губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк.   

"Велика кільцева дорога - майбутнє як жителів столиці, так і Київської області. Над цим проектом працюють експерти, міністерства й відомства. Є думка, що раніше запропонована дорога не буде ефективною", - сказав Присяжнюк.

Уся біда в тому, землі, по яких повинні були прокласти Велику кільцеву, перебувають у приватних руках.

"Але є закон, і при необхідності робиться експертна оцінка землі, по держціні вона повертається в тому випадку, якщо будується об'єкт в інтересах держави. Усе буде залежати не від нас, а від експертів, які й запропонують, де прокладати Велику кільцеву дорогу", - сказав Присяжнюк.

З тим що Велику кільцеву треба зменшувати до 100 км, згоден і радник мера Києва на громадських засадах Іван Салій.

"Виконано значну кількість проектних робіт Великої кільцевої дороги довжиною в 220 кілометрів. Але траса мостових переходів біля Українки й по Київському морю не погоджена, проектні й тим більше будівельні роботи не ведуться. Якщо врахувати, як будуються в столиці мости, переправи Великої кільцевий будуть зведені років через 40-50", - сказав Салій.

Є думка, що більшість заторів у столиці виникає через транзитний транспорт, мовляв, була б навколо Києва нормальна кільцева, проблема відпала б.

Як відомо, про будівництво Великої кільцевої дороги, що пройде по Київській області, говорять вже кілька років.

Об'єкт дуже масштабний, із двома мостами через Дніпро біля Українки і через Київське море, у районі Лютежа. А сама дорога планувалася завдовжки більше 200 км.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ