У мерії мовчать про землю, щоб не спровокувати її перепродажу



Фото a-zemli.ru
Керівництво Київської адміністрації не розголошує інформацію про земділянки, які хоче забрати у власність міста, щоб не ускладнити їхнє повернення.

Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив  заступник голови КМДА Олександр Пузанов, відповідаючи на питання, чому влада гальмує винесення питань нерухомості на сесію Київради.

"Ми їх не гальмуємо. Але не афішуємо списки об'єктів, щоб не ускладнити їхнє повернення,  - якщо завчасно оприлюднити цю інформацію, вони можуть бути тричі перепродані або закладені в банку", - сказав він.

Водночас Пузанов додав, на сесію 28 жовтня вже підготували проект рішення про виключення із Програми приватизації більше 300 об'єктів, частина з яких продані, частина все ще залишаються в комунальній власності.

"Навесні з головкому комунальної власності пропали всі приватизаційні справи за останні 2 роки. Ми по крихті, відштовхуючись від банківських надходжень, відновлюємо всю історію приватизації й картину на сьогоднішній день, щоб розуміти, що реально продано, а що перебуває у власності міста. Ці 300 об'єктів ми розраховуємо повернути в комунальну власність або не допустити їхнього продажу", - сказав Пузанов.

За його словами, у цьому списку є приміщення головних управлінь КМДА, державних комітетів, будівля одного міністерства, київський іподром тощо.

"З'ясувалося, що практично щодня із власності міста йшов якийсь об'єкт - за рішенням суду або іншим способом. Ми змогли зупинити ці процеси", - сказав Пузанов.

Він також додав, що наразі правоохоронні органи вивчають питання виділення земель на Жуковому острові, у Конча-Заспі.

"Силовики вже заарештували 2500 земельних ділянок. Але скільки реальних порушень, я зараз не можу сказати точно. Якщо явно видно, що угода була проведена нечесно, ми намагаємося повертати землю у власність міста. Наприклад, якщо ціна продажу не відповідає ринковій. Не може земля в Києві коштувати кілька тисяч гривень", - сказав чиновник.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ