Черновецький вже літає. На черзі Янукович і Ко?



Фото 24.ua
Зовсім скоро київське небо почнуть борознити вертольоти. Вже зараз столичний мер Леонід Черновецький надає превагу повітряному транспорту перед авто, пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

Нині, кажуть в оточенні мера, він має невеликий літак і вертоліт.

"Вертоліт мера "живе" під Києвом на одному з приватних майданчиків, його обслуговує приватна вертолітна компанія. Літає Леонід Черновецький над територією області", - розповіли виданню в авіаційних колах.

Кажуть, що на вертольоті мер літає й в інші міста, а його приватний літак стоїть в одному з ангарів в аеропорті "Бориспіль". Однак, у самому підприємстві цю тему відмовляються коментувати.  

Зокрема, відзначає видання, Черновецький літає на імпортному вертольоті "Аугуста" з двома двигунами, такий же нібито є й у президентському авіапарку.

Крім того, Державіаадміністрація отримала до розгляду поправки до наказу Мінтрансу №205 від 1 грудня 2004 року, за якими вертолітні майданчики зможуть споруджувати не в 500 метрах від найближчих будівель, як зараз, а в 60.

Тож будівництво вертолітного майданчику на Парковій дорозі для санавіації, де, за інформацією київської мерї, зможе сідати й президент, - лише початок.

Наразі київська міська адміністрація знайшла місце для 17 майданчиків.

"Ми подали свої пропозиції разом з Мінтрансом у Кабмін. Поки затверджені точно тільки 9 адрес, за деякими з них будуть розглядатися по 2-3 майданчики", - сказав начальник Головного управління надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний.

Поки по цих адресах приватникам приземлятися не дозволять, але надалі все можливо, додав він.

Так, скоро вертолітні майданчики можуть з'явитися на вулиці Дегтярівській, 23 (Інфекційна клінічна дитяча лікарня), вулиці Багговутівській, 1 (Київська обласна клінічна лікарня), вулиці Підвисоцького, 4-а (Київська клінічна лікарня №2), вулиці Шолуденка, 26-28/4 (стадіон "Старт"), Спортивній площі, 1 (НСК "Олімпійський), проспекті Комарова, 3 (Київська клінічна лікарня №6), вулиці Солом'янській, 17 (Київська клінічна лікарня № 4), проспект Бажана, 12-а (клініка Борис"), Харківському шосе, 121 (Клінічна лікарня №1)

Варто відзначити, що Черновецький вже давно заявляв про намір зробити вертоліт міським транспортом.

Однак, за словами фахівців компанії, що займається прогулянковими польотами над Києвом, - сьогодні це не можливо. По-перше, обладнати в центрі кілька десятків майданчиків буде складно, а по-друге, двомоторні вертольоти, яким дозволено літати над містом, коштують близько $3 мільйонів.

Тай сам політ коштуватиме не менше 500-700 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ