Прокуратура заступилася за майно заводу "Квант"


Прокуратура столиці не допустила втрату державного майна ВАТ "Завод "Квант", який є складовою частиною військово-промислового комплексу України, через процедуру банкрутства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Так, постановами Вищого госпсуду від 22 вересня 2010 року за касаційними поданнями прокуратури столиці скасовано незаконні ухвали Господарського суду Києва у справі про банкрутство ВАТ "Завод "Квант".

У прокуратурі нагадали, що під час здійснення представництва інтересів ВАТ "Завод "Квант" у справі про банкрутство наприкінці 2009 року відомство виявило численні порушення вимог закону, що регулює банкрутство.

Зокрема, неправомірне визнання кредиторських вимог до ВАТ "Завод "Квант" на суму понад 102 мільйона гривень, порушення процедури банкрутства, неправомірне здійснення заміни ліквідатора у справі тощо.

Як відомо, справа про банкрутство заводу порушена ще у 1996 році. Постановою Господарського суду Києва від 27 березня 1998 року завод визнано банкрутом за заявою кредитора на суму понад 108 тисяч гривень.

Разом із тим, у квітні 2005 суд у порушення норм Закону про банкрутство задовольнив заяву ініціюючого кредитора про збільшення суми інфляційної складової боргу в розмірі понад 1 мільйон гривень, а також визнав кредиторські вимоги іншого кредитора  на суму понад 101 мільйон гривень.

Прокуратура Києва оскаржила в касаційному порядку зазначені ухвали суду.

Вищий господарський суд відмовив кредитору у задоволенні вимог у розмірі понад 101 мільйон гривень, а в частині розгляду заяви іншого кредитора про збільшення кредиторських вимог справу направив на новий судовий розгляд, участь у якій буде здійснювати прокуратура Києва.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ