У Головному управлінні охорони здоров'я знайшли порушень на 54 мільйони


У Головному управлінні охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА Контрольно-ревізійне управління виявило порушень на майже 54 мільйони гривень.

Такими є результати ревізії фінансово-господарської діяльності управління за період з 1 січня 2008 по 1 липня 2010 року, повідомляє прес-служба КРУ.

Зокрема, у бухгалтерському обліку управління було занижено кредиторську заборгованість за медичне обладнання, отримане у 2008 році, на загальну суму 46,96 мільйона гривень.

Також у обліку занижено вартість земельної ділянки на 1,44 мільйона гривень, та завищено балансову вартість основних засобів на 155,53 тисячі гривень.

Ревізори зафіксували нецільове використання 4,6 мільйона гривень та завищення обсягів виконаних підрядними організаціями ремонтних робіт на 26,11 тисячі гривень.

Поряд з цим ревізори виявили, що за рахунок коштів, отриманих від оренди комунального майна, проведена оплата лікування хворого на суму 20 тисяч гривень.

Окрім цього, зайво витрачено 295 тисяч гривень на апарат для проведення анестезії, який не використовується за призначенням через неповну його укомплектованість.

Також Головне управління могло б зекономити майже 130 тисяч гривень за умови закупівлі обладнання без посередників.

Також під час контрольного заходу виявлено, що управління зайво виплатило працівникам 2,51 тисячі гривень заробітної плати; ввело понаднормативну посаду заступника начальника управління будівництва, інвестицій, оренди та матеріальних ресурсів, на утримання якого використано 121,24 тисячі гривень.

З метою усунення виявлених порушень керівнику головного управління направлено лист щодо обов'язкового вжиття заходів, спрямованих на усунення встановлених порушень та недопущення їх в подальшому.

Матеріали ревізії вилучені Управлінням СБУ у Києві. Порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 210 КК України.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ