Київ відсвяткує річницю визволення від фашистських загарбників


У жовтні-листопаді 2010 року в столиці відзначать 66-у річницю визволення України та 67-у річницю визволення Києва від фашистських загарбників.

Згідно з розпорядженням КМДА, для підготовки та проведення заходів утворений організаційний комітет, який очолив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

За планом загальноміських заходів передбачено 26 жовтня пройдуть урочисті збори та концерт для ветеранів війни та праці, громадськості Києва у Палаці "Україна".

28 жовтня у Парку Вічної слави буде проведено ритуал Пам'яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата.

29 жовтня та 2 листопада організують відвідання представниками громадських ветеранських організацій столиці Букринського і Лютізького плацдармів, Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році" (с. Балико-Щучинка, с. Нові Петрівці) з проведенням урочистих мітингів, ритуалів Пам'яті біля меморіалів.

3 листопада заплановане вітання від столичної влади ветеранів, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни (Пуща-Водиця) з влаштуванням виступів майстрів мистецтв та врученням продовольчих наборів.

28 жовтня та 6 листопада учнівська молодь Києва та ліцеїсти військового ліцею ім. І.Богуна встановлять почесну варту біля Вічного вогню у Парку Вічної Слави.

За даними КМДА, наразі в Києві проживає 600 тисяч ветеранів війни та праці, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, людей, які пережили роки воєнних лихоліть та зазнали повоєнних наслідків страшної війни, брали участь в інших військових конфліктах після Великої Вітчизняної війни.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ