"Київенерго" попередила, що з крана може потекти зелена вода



Фото iruntheinternet.com
З 25 жовтня АК "Київенерго" проводитиме спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоків води у тепломережах частини Печерського, Шевченківського, Голосіївського, Дніпровського, Дарницького та Солом'янського районів.

Для цього до мережної води додадуть органічний барвник (флуоресцеїн), так "кольорова" вода допоможе виявити місця пошкодження у системі теплопостачання, повідомляє прес-служба енергокомпанії.

В "Київенерго" наголосили, що флуоресцеїн не наносить шкоди здоров'ю людини та зовнішньому середовищу.  

"Київенерго" раніше вже проводила спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоків води у тепломережах за допомогою флуоресцеїну. Наразі спостерігається збільшення обсягів підживлення по ТЕЦ-5 та СТ-1, це свідчить про те, що в деяких невизначених місцях відбувається виток теплоносія", -  сказав технічний директор компанії Олександр Зайцев.

Через додавання фарбника вода у мережах пофарбується  у зелений колір. У разі наявних пошкоджень вона може потрапити до внутрішньобудинкових мереж.

"Київенерго" звертається до всіх мешканців столиці, керівників підприємств та організацій і просить при виявленні у кранах гарячого водопостачання води із зеленим відтінком не вживати її для приготування їжі, прання тощо та повідомити про це за телефоном інформаційно-довідкової служби АК "Київенерго" 1588, 201-58-79 або 201-58-65.

Виявляти пошкоджені тепломережі будуть на житлових масивах Русанівка, Березняки, Теличка, Звіринець, Липки, Чорна гора, Печерськ, центральної частини міста, Теремки-1, Теремки-2, Деміївка (частково), Саперна Слобідка, Первомайський, Чоколівка, Солом'янка, Караваєві Дачі, Лук'янівка (частково), Позняки, Осокорки (перелік вулиць додається).

"У зв'язку із наявністю технологічних зв'язків між теплоджерелами можлива поява води із зеленим відтінком й у прилеглих житлових масивах", повідомили у "Київенерго". 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ