Годинник на Майдані показуватиме новини й транслюватиме концерти


До Нового року головний годинник країни, розташований на Будинку профспілок на Майдані Незалежності, повністю видозмінять.

Реконструювати київський "Біг Бен" планують саме до 31 грудня, пише "Сегодня".

Зокрема, звичні червоні цифри годинника на Майдані замінять новими світлодіодними такого ж розміру.

За словами керівника проекту реконструкції Олексія Сєркова, оновлений годинник, крім часу, календаря й погоди, буде показувати курс валют, новини (можливо, навіть відеоролики) і проводити прямі трансляції концертів або торжеств на Майдані.

"Голос" годинника теж зміниться - стане більше низьким, оскільки бій "курантів" і гімн будуть співати у цифровому режимі, відзначає видання.

Перша в історії столичного "Біг Бена" реконструкція обійдеться інвесторам приблизно в 2 мільйони гривень. Але оскільки годинник стане найголовнішим рекламоносієм, то ці гроші планують швидко повернути.  

За словами Сєркова, до 4 грудня плануємо закінчити всі підготовчі роботи на годиннику, а з заміну всіх частин після цього зможуть провести всього за два дні.

За чутками, годинник на Будинку профспілок створювався для Щербицького, щоб він міг з вікна свого кабінету на вул. Орджонікідзе (зараз Банкова) звіряти час.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ