Мерія взялася за здоровий спосіб життя


Київ та Київська область розроблять стратегію співпраці у питанні формування здорового способу життя громадян.

Про це під час засідання Гуманітарної ради у середу заявив перший заступник глови КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

"Формування здорового способу життя, розвиток масового спорту та фізичної культури - національний пріоритет. Сьогодні усіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи у столиці охоплено майже півмільйона громадян різного віку", - сказав чиновник.

Він також додав, що в Києві працює 261 спортклуб, однак, лише 200 з них мають відповідну ліцензію. У 440 навчальних закладах міста уроки фізичної культури проводяться тричі на тиждень (а не двічі, як прийнято за шкільною програмою).

Наразі в столиці функціонує 88 спортивних шкіл, в яких займається майже 35 тисяч учнів. І ця робота, наголосив Попов, буде продовжена в усіх загальноосвітніх школах міста.

Зокрема, з метою покращення спортивно-масової роботи в позаурочний час, рішенням Київради в кожен загальноосвітній навчальний заклад введено по 1-2 ставки керівників спортивних гуртків.

Це дозволило відкрити понад 1600 гуртків та залучити до занять в них 42 тисячі дітей.

Водночас чиновники переконані, що місто потребує більш сучасного підходу до питання розвитку масової фізичної культури і спорту. Зокрема на часі створення "Спортивного парку" за всіма європейськими стандартами, який потім може стати місцем проведення змагань з різних видів спорту.

Крім того, наголосили в мерії, в місті відчувається потреба відновлення роботи льодових ковзанок на спортивних майданчиках та стадіонах шкіл, ЖЕКів, підприємств і організацій.

Також необхідно реалізувати спеціальну програму формування зон відпочинку у місті Києві - спортивні містечка, велодоріжки, туристсько-оздоровчі комплекси, спортивні майданчики та тренажерні комплекси.  

Тому у рамках засідання Гуманітарної ради було прийнято рішення про затвердження ближчим часом Програми "Київ-спортивний" та "Спортивний майданчик" на 2011-2015 роки.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ