Екс-директор зоопарку займеться собаками і котами


Екс-директор КП "Київський зоопарк" Світлана Берзіна очолила КП "Центр ідентифікації тварин" у столиці.

Це вже її друге призначення на цю посаду, сказала Берзіна в інтерв'ю Кievpress.

Нині, за її словами, вона займатиметься вирішенням проблем з ідентифікацією домашніх тварин та проблемами тих, які господарів не мають.

"Вирішувати в Києві проблему з кількістю безпритульних собак необхідно комплексно. Нічийних собак у місті взагалі не повинно бути, у кожного чотирилапого має бути власник чи опікун. У першу чергу все залежить від відповідальності власника. Це саме те, чим займався й продовжить займатися Центр ідентифікації тварин", - сказала вона.

Крім того, додала Берзіна, Центр поступово розширюватиме комплекс послуг, які надає.

"В одному вікні можна отримати консультацію і ветдопомогу. На базі Центру проходять різноманітні промо-акції з компаніями-виробниками різноманітних препаратів з догляду за тваринами. А Центр співпрацює з виробниками такої продукції та інформує через пресу про той чи інший захід ", - сказала новопризначений директор.

Вона додала, що Центр виступив з ініціативою облаштування зон для вигулу і має намір за рік вирішити це питання.

"Пропозиції по цих зонах є, їх погоджено з громадськими організаціями, які представляють інтереси власницьких собак і тому тут вже треба брати й завершувати цю роботу. Необхідні документи розроблено і затверджено на сесії Київради. Знаки і маршрути - також розроблено. Залишилося лише виконати ці знаки і встановити їх на маршрутах, аби всі кияни знали, де можна вигулювати собак", - сказала Берзіна.

Вона також наголосила, що у зонах для вигулу тварин їх власникам не доведеться прибирати за своїми улюбленцями.

"Там стежитимуть за порядком ті, хто утримує цю територію, адже власники тварин додатково сплачують за цю роботу не податок, а комунальні платежі ЖЕКам та іншим конторам. Більшість столичних любителів собак згодні раз на місяць сплачувати комунальний платіж у 2 гривні  - за мініатюрного песика, 4 гривні - за собаку середнього розміру та 8 гривень - за великого, і не чути з боку сусідів та двірника докорів", - сказала Берзіна.

Як відомо, у кінці вересня директор КП "Київський зоопарк" Світлана Берзіна написала заяву про звільнення за власним бажанням.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ