Столичний БЮТ взявся за підробні ліки


Фракція БЮТ у Київраді звернулася до секретаря міськради Олеся Довгого з пропозицією облаштувати у столиці лабораторію з контролю якості і виявлення підробних ліків.

Питання про виділення приміщення під лабораторію найближчим часом буде винесене на сесію Київради, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами депутата Володимира Кобєлєва, проблема фальсифікованих ліків була виявлена на першому засіданні (13 жовтня) Тимчасової контрольної комісія щодо вивчення ситуації навколо обігу підробних ліків.

"Робота комісії лише почалася, але вже має позитивні результати - питання підтримала і профільна комісія Київради, і Довгий. Якщо влада дійсно оперативно відреагує на проблему термінового встановлення лабораторії, то кількість лікарського фальсифікату у столиці різко зменшиться, а кияни отримають якісні ліки", -  заявив Кобєлєв.

Відповідне звернення щодо надання приміщення у 500 кв.м для облаштування лабораторії було підтримане на засіданні постійної комісії Київради з питання охорони здоров'я та соціального захисту всіма її членами.

Кобєлєв наголосив, що в столиці потрібно саме відкрити лабораторію, а не запроваджувати кримінальну відповідальність за продаж ліків, про що говорив депутат Київради Олексій Давиденко.

"Сьогодні деякі непрофесіонали вимагають карати аптеки за продаж фальсифікату. Але карати треба не аптеки, а виробників продукції, адже виявити підробку не можливо неозброєним оком ні аптеці, ні інспекції без спеціального обладнання", - сказав Кобєлєв.

Він нагадав, що 20 мільйонів гривень на облаштування зазначеної лабораторії вже виділені, але приміщення для неї КМДА досі не знайшла.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ