Нова влада Києва: Черновецький залишив у спадок боргів на $750 мільйонів



Фото ТСН
Сьогодні столична влада має вирішувати боргові питання, що дістались їй у спадок від попередньої команди.

Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, повідомляє УНІАН.

Лише обслуговування боргів у сумі  $750 мільйонів потребує великих бюджетних ресурсів. Так, більше 700 мільйонів гривень буде витрачено у цьому році, у 2011 зобов'язання столиці становитимуть за зовнішнім боргом $200 мільйонів, за внутрішнім - 1,2 мільярда гривень.

Тому, наголосив Крамаренко, сьогодні КМДА залучає кредити лише під проекти розвитку або для оптимізації існуючих зобов'язань.

"Брати гроші, які будуть спрямовані на проекти, що окупляться - нормальна світова практика. Головне - це робити професійно. Зараз ми підбираємо юридичну компанію і фінансових консультантів, які допоможуть нам ефективно працювати із зовнішніми позиками", - сказав заступник голови КМДА.

Він нагадав, що нещодавно Київрада дозволила столичному метрополітену взяти новий кредит на 125 мільйонів гривень строком на один рік під заставу майна - 165 вагонів рухомого складу.   

Також планується залучення кредитів на вигідних умовах для модернізації ЖКГ - це, за словами чиновника, дасть змогу навіть знизити тарифи на 10-15%.

Крамаренко додав, що Україна ратифікувала угоду зі Світовим банком, що дає змогу під 6% брати кредит на реконструкцію водоканалів, і місто зможе наступного року взяти кредит до $ 200 мільйонів на 20 років, з відстрочкою на 5 років виплати за тілом кредиту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ