Торговці підробними ліками мають лобі у Київраді?


Київрада планує звернутися до Верховної Ради з проханням запровадити кримінальну відповідальність за виготовлення та реалізацію неякісних ліків.

З відповідною ініціативою виступив депутат Київради Олексій Давиденко, проект рішення на розгляд постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я, повідомляє прес-служба депутата.

"Чинним законодавством передбачене таке покарання: за випуск неякісних ліків - штраф від 1 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за торгівлю ними - від 3 до 88 неоподатковуваних мінімумів. Я вважаю, що це занадто лояльне ставлення до тих, хто наживається на хворобах людей", - сказав екс-бютівець Давиденко.

Водночас він додав, що депутат від фракції БЮТ, голова новоствореної тимчасової контрольної комісії з контролю за розповсюдженням лікарських засобів Володимир Кобєлєв виступив проти розгляду цього питання.

"Пан Кобєлєв виступив проти того, щоб фармацевти, які продають підробні ліки, і ставлять під загрозу здоров'я мільйонів людей, несли кримінальну відповідальність. Решті депутатів незрозуміла логіка такої позиції, хіба що він "кришує" торговців неякісними медичними препаратами?", - наголосив Давиденко.

Політик зазначив, що за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, 20 % усіх ліків, які продаються на території України, є підробними.

Українська правда.Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ