Головлікар СЕС зони відчуження отримав 5 років тюрми


Іванківський райсуд Київської області засудив до 5 років ув'язнення головного санітарного лікаря СЕС зони відчуження, обвинуваченого у службовому підробленні та розтраті майна в особливо великих розмірах. 

Вирок суду набув законної сили, повідомляє прес-служба СБУ.

Як відомо, у березні цього року Прип'ятська спеціальна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом привласнення понад 80 тисяч гривень бюджетних коштів, призначених для забезпечення діяльності державної установи - Санітарно-епідеміологічної станції зони відчуження.

У ході слідства встановлено, що протягом останніх трьох років головний державний санітарний лікар СЕС зони відчуження за рахунок державних коштів "утримував" неіснуючих працівників установи, які оформлювались на посади медичного та обслуговуючого персоналу.

Їх "заробітну плату" та передбачені державою компенсації за роботу на забрудненій території привласнювались керівництвом СЕС.

Вироком суду посадовця визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За вчинений злочин підсудному призначено 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном  у 3 роки.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ