Московський патріархат проти музеїв у Лаврі


Українська православна церква Московського патріархату вважає, що на території Києво-Печерської Лаври повинні перебувати музеї винятково релігійної спрямованості.

Про це на прес-конференції у вівторок сказав голова синодального інформаційно-просвітительського відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко), пишуть "Українські новини".

"Усі музеї, які повинні залишатися на території Лаври, повинні бути підлеглі Національному заповіднику й повинні бути релігійно спрямовані", - сказав Георгій.

У той же час він відзначив, що УПЦ (МП) жодним чином не впливає на владу у вирішенні даного питання.

У свою чергу, доктор богословських наук, професор Київської православної богословської академії Київського Патріархату Дмитро Степовик заявив, що така позиція УПЦ (МП) продиктована Російською православною церквою.

"Мені здається, отут бажання під рекомендацією московського патріарха Кирила на все покласти руку й підкорити Лавру Москві, і навіть зробити отут його другу резиденцію, і перейменувати його на митрополита київського і московського", - сказав Степовик.

За його словами, така позиція висловлювалася представниками РПЦ і привселюдно, і в приватних бесідах.

Як відомо, наприкінці вересня Кабмін схвалив передачу Києво-Печерського історико-культурного заповідника з комунальної в державну власність.

12 жовтня Кабмін створив робочу групу з питань виселення з території Лаври суб'єктів господарювання, діяльність яких не пов'язана з її основною діяльністю.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ