Чиновники ігнорують велосипедистів


Жодна з пропозицій велосипедної громадськості щодо проекту Транспортної стратегії не була врахована міськими чиновниками.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва, посилаючись на остаточний проект Транспортної стратегії, яку 20 жовтня, розглядатиме Кабмін.

"Ми пропонували створити і затвердити державну програму розвитку велотранспорту, переглянути існуючі нормативні акти. Потрібен випереджаючий розвиток велоінфраструктури. Тобто, не чекати, поки велосипедистів стане так багато, що їм не буде де їздити, а навпаки: створити умови для велосипедистів зараз, і тоді люди не боятимуться пересідати на велосипед", - сказав заступник голови АВК Дмитро Александров..

За його словами, велосипед може допомогти розвантажити транспортні проблеми у місті, однак влада ігнорує пропозиції щодо змін у нормативну базу, створення стоянок для велосипедів, ведення державної пропаганди велотранспорту.

Також розробники стратегії проігнорували прохання визнати велосипедний транспорт складовою державної транспортної системи.

"Згідно з даними екологів, Транспортну стратегію намагаються прийняти швидко, до кінця року, щоб отримати бюджетну підтримку від Європейського союзу у розмірі 65 мільйонів євро. Тим не менш, прийняття стратегії без обговорення з громадськістю та без врахування хоча би кількох їх зауважень, суперечить процедурі надання коштів Євросоюзу", йдеться в повідомленні АВК.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ