У Київраді буде "регіональна" більшість, а Блок Черновецького піде в опозицію?



Фото з сайту Олеся Довгого
Найближчим часом у Київраді може скластися така ситуація, що переважна більшість міськради об'єднається навколо нинішньої влади в особі першого заступника голови КМДА Олександра Попова. А Блок Черновецького може піти в опозицію, пише "Сегодня".

Як відомо, нещодавно на три частини розколовся столичний БЮТ: 14 власне бютівців, 8 утворили групу "Кияни за майбутнє", решта 10 залишилися позафракційними.

Однак, як відзначає видання, 7 з 14 бютівців - люди Анатолія Семиноги, нардепа, голови партії "Батьківщина" в Києві. Однак, оскільки бізнес брата Семиноги пов'язаний з комунальними структурами, то група Семиноги може бути потенційним союзником нової влади.

Група "Кияни за майбутнє" на чолі з Юрієм Дмитруком, юристом фракції, і Василем Сенчуком, головою БТІ, якого нова влада обвинувачувала в правопорушеннях, зараз орієнтується на Олеся Довгого. Той, подейкують, відходить від Блоку Черновецького, щоб наблизитися до Попова, відзначає видання.

Ще 10 екс-бютовцев на чолі з Денисом Москалем мають намір на найближчій сесії оголосити про створення своєї групи, яка також орієнтується на Партію Регіонів.

Крім того, наголошує видання, що може розколотися й Блок Черновецького. Зокрема, джерела в Блоці кажуть, що більшість депутатів, не пов'язаних з родиною Черновецького і її бізнесом, зараз налаштовані на дружбу з регіоналами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ