Мерія через суд хоче заборонити акції в центрі Києва


Київська міська адміністрація звернулась із позовною заявою до суду щодо обмеження проведення масових акцій на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик 14 жовтня.

Таке рішення було прийняте після того, як до КМДА надійшли повідомлення від організацій протилежних ідеологічних поглядів щодо проведення акцій у центральній частині міста, повідомляє прес-служба мерії.  

Зокрема, провести заходи на Майдані хочуть: Комуністична партія України (заходи на виконання закону "Про увіковічення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років"), ВО "Свобода" (Марш за визнання УПА), ГІ "Миколина сотня", КМО Української Народної Партії, Слов'янської партії, Української Всесвітньої Координаційної Ради, Конфедерації Праці України та інших.

Заявлена кількість учасників - близько 50 тисяч осіб.

У зв'язку зі збігом місця та часу проведення заходів міська влада разом із Головним управлінням МВС у Києві зустрілася з організаторами заходів та запропонувала їм провести мітинги в різних місцях.

Зокрема, представникам "правих" політичних сил запропоновано провести акції за маршрутом: парк ім. Т.Г. Шевченка - вул. Володимирська - Софійська площа - Михайлівська площа, а представникам "лівих" сил: Бессарабська площа біля пам'ятника Леніну.

Це дозволило б уникнути перекриття автомобільного руху та зміну маршрутів громадського транспорту в робочий день.

Проте досягти компромісу з ініціаторами масових заходів не вдалося, тому Київська адміністрація звернулась до суду.

Як відомо, 14 жовтня - свято Покрови Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва. Також у цей день відзначатимуть 68-му річницю утворення УПА.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ