Швидкісний трамвай коштував місту майже півмільярда


Вартість реконструкції лінії швидкісного трамвая за маршрутом "Кільцева дорога -  вулиця Старовокзальна" співвідноситься із вартістю будівництва залізничної лінії.

Таку думку висловив голова постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку бютівець Дмитро Олійник, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами депутата, згідно з даними КП "Київпастранс" кошторисна вартість реконструкції лінії швидкісного трамвая складає понад 420 мільйонів  гривень.

"За розрахунками фахівців Київського інституту електротранспорту, за ці кошти можна було б побудувати не лише трамвай, а залізничну гілку "Сапсан" і їздити на Борщагівку зі швидкістю понад 200 км/год», - наголосив голова транспортної комісії.

Олійник нагадав, що інспекція електротранспорту Міністерства з питань житлово-комунального господарства неодноразово зупиняла реконструкцію трамвая через виявлені порушення, тому "швидкісною" відреконструйована трамвайна лінія буде лише на папері.

Політик зазначив, що наразі повністю обладнані лише 4 із 13 станцій швидкісного трамваю, а на більшості зупинок, наприклад, "Індустріальній" чи "Політехнічному інституті", досі немає платформ.

"Ще сьогодні швидкісний трамвай однозначно не готовий до введення в експлуатацію, а на завтра вже заплановане офіційне перерізання стрічки. Як би не вийшло й зі швидкісним трамваєм так, як з терміналом F у Борисполі чи унікальним Центром ядерної медицини, які почнуть реально працювати лише через кілька місяців після урочистого відкриття", - сказав Олійник.

Як відомо, дату запуску швидкісного трамваю перенесли з 14 жовтня на 16.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ