У Ющенка заберуть шматок землі, щоб віддати регіоналу?



Фото "Газети по-київськи"
У родини екс-президента Віктора Ющенка можуть забрати земділянку на Андріївському узвозі у центрі столиці, де планувався Центр українського мистецтва.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела у Київраді.

Зокрема, подейкують, що землю, віддану структурам, пов'язаним із Петром і Ярославом Ющенками (братом і племінником екс-президента) можуть повернути місту разом з іншими ділянками в історичній зоні.

Водночас у будівельні колах говорять, що на цю ділянку розраховує один із забудовників, близьких до Партії регіонів, але офіційно це не підтверджують.

Нині ж ділянка в п'ять соток на Андріївському спуску, 33/6, де на початку жовтня мало розпочатися будівництво Центру, поросла бур'яном - будівельної техніки там жодного разу не бачили.

При цьому самі Ющенки, які ще влітку спокійно підтверджували свою причетність до будівництва, тепер від землі відхрещуються.

"Я особисто до цього об'єкта не маю жодного стосунку", - досить різко відповів виданню Ярослав Ющенко.

Керівник проекту Галина Логвинська каже, що дозвільні документи на будівництво зумисно гальмують, однак архітектори говорять, що справа в проекті.

Як відомо, за задумом авторів проекту Центр українського мистецтва мав бути п'ятиповерховим комплексом з двоповерховою галереєю, рестораном української кухні, електричним паркінгом з ліфтом, вісьмома апартаментами для відпочинку та сувенірними магазинами.  

Як відомо, у липні цього року Містобудівна рада схвалила проект будівництва нового 5-поверхового будинку на перетині вулиць Боричів тік й Андріївський узвіз.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ