Депутати просять Януковича захистити Пейзажку від МЗС



Лідери п'яти фракцій Верховної ради просять президента Віктора Януковича не допустити руйнування скверу й дитячого ландшафтного парку на розі Десятинного провулка й Пейзажної алеї в Києві.

Відповідний запит, підписаний лідерами фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина, БЮТ та Наша Україна - Народна самооборона, був направлений главі держави у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з текстом звернення, на адресу Верховної Ради надходить "безліч звернень і скарг від громадян столиці, які вкрай стурбовані збереженням історичного й культурного Києва, зокрема, ситуацією, що склалася навколо можливого будівництва на розі Десятинного провулку й Пейзажної алеї, що є охоронною зоною заповідника ЮНЕСКО "Софія Київська" і знищення при цьому дитячого ландшафтного скверу".

Так, у депутатському запиті наголошується, що "будівництво в історичному центрі Києва на території двох історичних заповідників охоронної зони заповідника ЮНЕСКО "Софія Київська" і Українського державного заповідника "Древній Київ" зробить навколишні історичні будинки Софіївський собор, Михайлівський собор, Андріївський собор, які мають статус пам'ятників архітектури й історії, такими, що не відповідають вимогам конвенції ЮНЕСКО".

Народні депутат вважають за необхідне заборонити будь-яке будівництво в Десятинному провулку й на Пейзажній алеї з перспективою введення мораторію на будівництва в буферних зонах заповідників ЮНЕСКО.

Як відомо, у вересні Шевченківський районний суд Києва закрив справу про незаконність рішення Київрада про виділення МЗС землі під будівництво житла для співробітників на Пейзажній алеї.

Міністерство закордонних справ планує знести сквер на Пейзажній алеї для будівнитва багатоповерхового будинку.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ