Генпрокуратура просить суд визнати, що 80% акцій "Київміськбуду" належать Києву


Генпрокуратура просить Господарський суд Києва, крім визнання недійсним договору купівлі-продажу 80% акцій АТ "ХК "Київміськбуд" компанії "Новий регіон", також визнати право власності на цей пакет акцій за територіальною громадою Києва.

Про це у ході судового засідання у вівторок повідомила представник генпрокуратури в суді Олена Красножон, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Заява полягає в тому, що ми просимо, крім визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнати право власності на 80% акцій "Київміськбуду" за територіальною громадою Києва", - сказала вона.

У той час представник головного управління комунальної власності Антон Пукас відзначив, що підписаний договір купівлі-продажу порушував норми законодавства, зокрема, про цінні папери.

Він пояснив це тим, що акції холдингу могли продаватися на фондовій біржі, а не на товарній.

Водночас представник реєстратора ТОВ "Адрем" (Київ) Оксана Малеко попросила суд залучити як третіх осіб нових власників комунального пакета акцій "Київміськбуду".

Посилаючись на дані номінального власника, Малеко наголосила, що мова йде про компанію "Новий регіон" і дев'ять компаніях, зареєстрованих на Кіпрі.

Однак Пукас виступив проти залучення цих компаній як третіх осіб, тому що це може істотно затягти судовий процес.

Він також повідомив, що Антимонопольний комітет не погоджував приватизаційні документи по "Київміськбуду" і не давав дозволу на концентрацію його акцій.

За підсумками засідання суд зобов'язав генпрокуратуру надати документи про проведення аукціону на товарній біржі про продаж 80% акцій холдингу.

Крім того, суд зобов'язав "Київміськбуд" надати до наступного засідання інформацію про те, хто є реєстратором його акцій. Наступне засідання суду призначене на 20 жовтня.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ