У мерії відкриють ресторан?


У Київській адміністрації ходять чутки, що в приміщенні мерії може з'явитися ресторан для звичайних людей, а не чиновників.

Про це пише "Сегодня".

За словами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, будівля мерії знаходиться в самому центрі, де багато туристів, тож вони із задоволенням заходили б в такий ресторан.

"Тим більше що років 20 тому у будинку мерії була пивна, яка мала успіх. Але, звичайно, зараз ми не будемо займатися рестораном - є важливіші завдання", - сказав чиновник.

Як відомо, ще взимку екс-заступник мера, а нині радник голови КМДА Ігор Добруцький розповідав, що знайшов фірму, готову торгувати в місцевому кафе, віддаючи в бюджет міста 50% прибутку.

"Ця ідея не одержала розвитку через юридичні нюанси: приміщення мерії на балансі Київради, а не КМДА. Утім, усе можна було вирішити, але тоді прийняли рішення, що на режимне підприємство, яким уважається мерія, не потрібно пускати сторонніх людей", - сказав Добруцький.

У той час у Європі ресторани на території органів місцевої влади - явище поширене.

Так, у ратуші німецького Гамбургу працює ресторан "Парламент", куди вхід відкритий завжди. Щоб у нього потрапити, потрібно пройти по території ратуші, причому навіть уночі. Кухня в ресторані європейська, але ціни - вищі за середнє.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ