Інформатика-педофіла почали судити. Школярки заступаються?


У понеділок в Голосіївському райсуді пройшло перше судове засідання у справі вчителя інформатики школи №186 (вулиця Сєченова), обвинувачуваного в педофілії.

Підтримати підсудного прийшли рідні, колеги й навіть юні школярки, пише "Газета по-київськи".

За словами дружини інформатика Сергія В. Наталі, вона має докази невинності чоловіка, але не хочу поки говорити, щоб цим не скористалися опоненти.

Батько обвинувачуваного, Арнольд Васильович, підозрює, що звинувачення у розбещені школярок є не чим іншим, як помстою несумлінних учениць за погані оцінки.

"Син бездітний, тому чужих дітей просто обожнював. На вихідним дозволяв гратися на комп'ютері в школі, щоб не сиділи по дворах. Організовував екскурсії. Я його останній раз бачив у квітні. У камері з ним ще 14 осіб, але його не кривдять", сказав батько підсудного.

Колеги-педагоги сумують за вчителем і кажуть, що їм його дуже не вистачає.

А батьки деяких учнів думають, що за педофілію прийняли те, що інформатик стежив за зовнішнім виглядом дітей - кому штани підтягне, кому плаття поправить.

А коли в районі ходили чутки про маніяка, він підвозив дітей додому на своїй машині.

Однак, 13-річна Юля, одна з п'яти потерпілих, яка прийшла до суду, каже, що вчитель її фотографував голою.

"Коли я купалася з Лєрою на водосховищі, учитель нас фотографував голими, казав - на пам'ять. Влітку інформатик кликав нас у кабінет, пропонував намазатися фарбами й знову робив фото. Потім стежив, коли ми роздягалися й змивали фарбу", - сказала Юля.

Дівчина додала, що спочатку не хотіла заявляти на вчителя, але коли написали заяви подруги, вирішила не мовчати.

На процесі був присутній ще представник опікунської ради (мати Юлі на межі позбавлення батьківських прав).

Решта постраждалих приходити до суду не хочуть. Тому суд обмежився допитом Юлі й дозволив учителеві задати їй питання.

Адвокат Віктор Карпенко впевнений: у справі багато чого не сходиться, тому педагога вдасться виправдати.

Як відомо, вчителя інформатики, якого обвинувачують в розбещенні неповнолітніх затримали у березні цього року. Згодом суд заарештував його на два місяці.

Слідству вдалося довести, що з лютого 2004 року по 2010-й інформатик неодноразово розбещував неповнолітніх школярок. Під різними приводами він запрошував їх у свій кабінет, користуючись їхнім не сприйняттям в повній мірі ситуації, показував порнографічні знімки на робочому комп'ютері й задовольняв свою статеву пристрасть.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ