Київська адміністрація судиться за акції "Київгазу" й "Київводоканалу"


Господарський суд Києва розглядає позов Київської адміністрації про визнання недійсними договорів купівлі-продажу акцій "Київводоканалу" (25,464%) і акцій "Київгазу" (28,46%) на користь фінкомпанії "Новий регіон".

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов, пише kievpress.net з посиланням на Українські новини.

Чиновник наголосив, що акції компаній продала "команда Черновецького у 2009 році, однак висловив упевненість у поверненні в комунальну власність акцій цих підприємств.

"КМДА надала суду вичерпні докази того, що ці договори було укладено з істотними порушеннями чинного законодавства. У будь-якому разі акції всіх стратегічних підприємств буде повернуто у власність міста", - сказав Попов.

Він зазначив, що також важливим для міста є й компанія "Київенерго", у якій Київ володіє 12,73% акцій, але оскільки це навіть не блокувальний пакет, то Київ веде переговори із приватними інвесторами "Київенерго" про більшу участь міста в управлінні енергокомпанією.

Попов наголосив, що після повернення управління над цими підприємствами територіальній громаді місто зможе впливати на умови поставок тепла, гарячої води й електрики, а також урегулювати тарифну політику.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ