Прокуратура вирішила, що міліціонери не вбивали студента


Досудове слідство у кримінальній справі, порушеній за фактом смерті студента в Шевченківському РУВС, заперечує причетність працівників міліції до заподіяння хлопцю смертельних тілесних ушкоджень. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Версія слідства про причетність працівників міліції до заподіяння Індилу смертельних тілесних ушкоджень в ході слідства не знайшла свого об'єктивного підтвердження", йдеться в повідомленні.

Водночас, старшого лейтенанта міліції Приходька С.В., який забав до відділку студента Ігоря Індила, де той згодом помер, буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Міліціонеру інкримінують перевищення службових повноважень.

У справі також пред'явлено обвинувачення на той час старшому інспектору - черговому чергової частини майору міліції Коваленку С.В., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 367 КК - службова недбалість.

Кримінальну справу з обвинувальним висновком 11 жовтня скеровано до Шевченківського райсуду.

Крім того, прокуратура внесла подання міністру внутрішніх справ з вимогою вжити заходів до усунення виявлених в ході слідства причин і умов, які сприяли вчиненню вказаних злочинів, та забезпечення конституційних прав громадян при виконанні міліцією покладених на неї завдань.

Поряд з цим, міністру запропоновано вирішити питання про відповідність займаним посадам начальника Шевченківського райуправління полковника міліції Петра Мірошниченка та інших керівників цього управління.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ