Мінкульт проти будівництва на Театральній


Представники Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури і туризму виступають проти будівництва торгово-офісного центру на вул. Б. Хмельницького, 7.

Про це йшлося на засіданні ради у п'ятницю, повідомляє громадська ініціатива "Кияни проти руйнації Києва".

У засіданні брали участь представники громадськості міста та Національного академічного театру російської драми.

Представники громади вказали Президії Науково-методичної ради на порушення державних будівельних норм (4,5 метри від будинку по Пушкінській 20), пожежні норми (припис від 21 вересня 2010 року), санітарних норм, пряму загрозу Національному академічному театру ім. Лесі Українки і прилеглим будинкам, що вже тріщать, а також на пряме порушення закону про культурну спадщину.

"Кияни шість років виступають проти цього будівництва, яке загрожує метро Театральна, Існує 12 прямих державних заборон. Будівництво зупинив Мінрегіонбуд і Прокуратура міста. Натомість громада міста оголосила конкурс на фонтан на перехресті Пушкінської і Б.Хмельницького", - нагадали противники забудови.

Активісти нагадали, що 17 вересня це питання вже розглядалося на  Президії Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Мінкульту. Без громадськості і преси.

За їх словами, членам ради був розданий порядок денний, де під номером 4 значився розгляд ТОЦ на Театральній і вже пропонувалося рішення схвалити його та відзначити високу якість.

"Була представлена неправдива інформація щодо цього будівництва. Громадськість, дізнавшись про це, звернулася до голови Науково-методичної ради Мінкульту, міністра культури і туризму ... з вимогою невідкладно вивчити питання, створити відповідну комісію і розглянути це питання ще раз", - наголосили аквісти.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ