В управлінні освіти Святошинської РДА знайшли порушень на 9 мільйонів


Управлінні освіти Святошинської райдержадміністрації порушило фінансову дисципліну на 9,1 мільйона гривень.

Про це свідчать дані ревізії фінансово-господарської діяльності за період з 1 червня 2008 по 1 серпня 2010 року, повідомляє прес-служба КРУ.

Зокрема, під час укладання договору з приватним загальноосвітнім закладом Управління освіти невірно розрахувало орендну ставку, внаслідок чого недоотримало 551,62 тисячі гривень від оренди.

Крім того, ревізори виявили, що працівники 10 закладів освіти Святошинського району недоотримали 4,83 тисячі гривень зарплати, натомість деяким працівникам зайво виплачено 18,37 тисячі гривень зарплати.

Без застосування тендерних процедур укладено договори на закупівлю продуктів харчування на суму близько 5,36 мільйона гривень, у зв'язку з чим ціни були завищені на 124 тисячі гривень.

Також ревізори з'ясували, що Управління освіти в грудні 2008 року в бухгалтерському обліку списало кредиторську заборгованість із капітального ремонту перед підрядними організаціями на 2,7 мільйона гривень, яка виникла протягом 2008.

Крім того, було виявлено завищення потреби в бюджетних асигнуваннях на 2009 рік з оплати комунальних послуг на 252,2 тисячі гривень, використання не за цільовим призначенням 29,72 тисячі гривень бюджетних коштів, зайве списання продуктів харчування на 1,11 тисячі гривень тощо.

За ведення бухгалтерського обліку з порушенням установленого порядку сім посадових осіб управління притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, на начальника Управління освіти складено протокол про адміністративне правопорушення та протокол про порушення бюджетного законодавства. Матеріали ревізії передано до прокуратури Святошинського району.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ