Київрада виділила 4 земельні ділянки для "Київенерго"


7 жовтня Київрада передала в оренду на 15-25 років АК "Київенерго" 4 земельні ділянки для будівництва 4 підстанцій до Євро-2012.

Зокрема, йдеться про 29 соток по вул. Ломоносова, 36 для будівництва підстанції "Університетська", 87 соток по пров. Червоноармійському, 13 А, Б для будівництва підстанції "Московська", 11соток вул. Жмеринській, 14 ("Брест-Литовська" підстанція) та 71 сотку по вул. Мельникова, 52 (підстанція "Лук'янівська").

Загалом "Київенерго" має підготувати до Євро-2012 понад 10 об'єктів, йдеться в повідомленні компанії.

Початок будівництва підстанцій "Університетська" та "Московська" на початок 2011 року.

"Реалізація в повному обсязі програми з будівництва нових підстанцій 110 кВ допоможе Києву вирішити проблему з дефіцитом електроенергії в столиці. Загалом компанія планує витратити у 2011 році на будівництво об'єктів для Євро-2012 близько 800 мільйонів гривень", - сказав заступник директора з забезпечення виробництва АК "Київенерго" Євген Трухачов.

Водночас він додав, що залишається відкритим питання ще по багатьох земельних ділянках для будівництва підстанцій "Київенерго", в тому числі першочергових - "Оленівської", "Славутич", "Ватутінської".

"Документи по цих об'єктах ми подали на погодження, але поки що позитивних результатів не отримали",- зауважив Трухачов.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ