Блок Кличка: Довгий вводить цензуру в Київраді


Ініціатива секретаря Київради Олеся Довгого, згідно з якою депутатські звернення до правоохоронців мають проходити розгляд у регламентній комісії свідчить про намагання Довгого ввести цензуру в міськраді.

Про це заявила заступник голови фракції Блоку Кличка Наталія Новак.

"Це - не що інше, як спроба ввести цензуру в Київраді та обмежити права депутатів. Усім зрозуміло, що регламентна комісія, що контролюється більшістю Черновецького, під різними приводами не буде підтримувати звернення опозиції. Нововведення, запропоноване Довгим, абсурдне", - сказала вона.

Депутат впевнена, що депутати не будуть голосувати за те, аби правоохоронці розслідували їхню або їхніх політичних соратників незаконну діяльність.

Новак додала, що таке нововведення грубо порушить закон про статус депутатів місцевих рад, де нічого не сказано про необхідність погодження запитів.

Водночас, за її словами, окремі депутати Київради стурбовані перевірками їхньої діяльності, тому й прагнуть хоч якось убезпечити себе від додаткової уваги правоохоронців.

"Молодій команді" не сподобалось, що Блок Кличка звернувся до правоохоронних органів, аби вони перевірили, наскільки законним було голосування на сесії 15 липня. Нагадаю, що тоді питання вносилися до розгляду з голосу, а земельні ділянки роздавалися навіть без оформлених відповідно до закону кадастрових справ. Тому ми й звернулися до правоохоронців", - додала Новак.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ