Частина киян залишились без світла


У четвер ввечері чимало будинків на житлових масивах Харьківський, Оболонь, Виноградар, Троєщина, Борщагівка залишилися без світла. В окремих будівлях світло з'явилося лише в п'ятницю вранці.

За інформацією прес-служби "Київенерго", порушення стабільного електропостачання будинків пов'язане з тим, що мешканці вмикають обігрівачі через різке похолодання.

За словами головного інженера АК "Київенерго" Юрія Гладишева, на сьогодні рівень споживання електроенергії в столиці становить 31,372 мільйона кВт/год, що на 6 мільйонів перевищує середній рівень споживання.

"Лише за минулу добу компанія отримала 115 заявок щодо збоїв в електромережі, 103 з яких вже ліквідовано, а інші знаходяться в роботі. Найбільш поширена проблема, через яку виникають збої, перегоряння запобіжників, які відбуваються  власне через перевантаження в мережі", - зазначив Гладишев.

Як відомо, згідно з державними будівельними нормами у будинках встановлене допустиме навантаження в 5 кВт на квартиру з газовою плитою та 10 кВт електроплитою.

Столична влада пообіцяла, що за вихідні усі столичні будинки підключать до теплопостачання.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ