Колишнього нардепа засудили за хабар


Солом`янський райсуд Києва засуджено до позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна народного депутата Верховної Ради 5 скликання Чмиря Сергія Михайловича.

Суд визнав його винним в одержанні хабара у сумі 5 тисяч доларів від підлеглого, повідомляє прес-центр СБУ.

Екс-чиновника також позбавили першого рангу державного службовця і заборонили обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 1 рік і 6 місяців.

 Нардеп і начальника Української державної насіннєвої інспекції вимагав хабарі

Однак, "зважаючи на багаторічний трудовий стаж засудженого, державні нагороди, вчені ступені... Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок.

Чмиря звільнили від відбування основного покарання у колонії, призначивши випробовування з іспитовим строком на 2 роки, а також виключили посилання про конфіскацію майна засудженого".  

За даними СБУ 48-річного начальника Української державної насіннєвої інспекції, колишнього депутата місцевих рад і нардепа ВР 5 скликання затримали "на гарячому" у грудні 2009 року.

У ході слідчих дій, під час обшуку робочого кабінету було вилучено ще 150 тисяч гривень та 17 тисяч доларів.

Встановлено, що зловживаючи службовим становищем високопосадовець організував корупційний механізм, за яким керівники підлеглих йому регіональних інспекцій мали сплачували хабарі за вирішення кадрових питань, за перебування на посаді, а також за продовження термінів державної служби.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ