На Оболоні з'явиться аквапарк



Фото "Газети по-київськи"
На другій лінії ТРЦ Dream Town на Оболоні вже в 2011 році побудують аквапарк - на всій площі третього поверху розважального центра розташується водний комплекс.

Про це "Газеті по-київськи" розповіла керівник відділу з маркетингу ТРЦ Dream Town Ірина Глотова.

"Закінчення будівництва аквапарку заплановано приблизно на перший-другий квартал 2011 року", - сказала вона.

Загальна площа нового гігантського торгового центра, розташованого над лінією метро, між станціями "Мінська" і "Героїв Дніпра", складе 82 тисячі кв. м.

Як відомо, два роки тому будівництво ТРЦ викликало багато суперечок із приводу того, що величезна будівля, зведена просто над гілкою метро , може в будь-який момент провалитися на поїзди.

Однак член містобудівної ради, який був директором "Київдержекспертизи" Анатоль Кармінський переконаний, що з погляду інженерії, така будувати таку споруду цілком можливо.

За словами головного інженера компанії "Архметалпроект", яка розробляла конструкції Dream Town, Олександра Супова, було виконано усі розрахунки по аквапарку в Dream Town, що металеві конструкції й фундаменти це навантаження витримають.

"Спочатку в нас було розрахункове навантаження 1500 кг на кв. м. Тим більше що розроблювачі проекту зменшили обсяг води, глибину басейнів. Там, де глибина басейнів у середньому 0,3-0,5 м, конструкції не вимагають посилення. У зоні атріуму, де глибина від 0,5 м до 2 м, буде виконуватися посилення конструкцій за вказівкою технологів", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ